Dag 9: Bij opa thuis

23 juli 2024 - Cluj-Napoca, Roemenië

Het is maandagochtend. Ook deze ochtend worden we op tijd opgehaald. Dit keer gaan we naar opa's huis. Wel met een tussenstop, want, heel belangrijk; eerst ergens koffie tappen. Daarna klimmen we met de auto de bergen in.

1000034028

Opa heeft een heerlijke plek in de bergen, waar het uitzicht weids is en niemand je stoort. Een watervalletje, een vijver met fontein, boomgaarden en moestuinen. Zonnepanelen en een windmolen met de nodige batterijen:

100003392810000339271000033926

Het is indrukwekkend en gaaf om te zien hoe opa vrijwel zelfvoorzienend en off the grid leeft. Het is een klein paradijsje op aard. Voor de meisjes hebben we wat buitenspeelgoed mee. De jongens worden aan het werk gezet om huzarensalade te maken. Na dit lekkere "voorgerecht" duiken drie van de vier kids nog even in de jacuzzi, een heerlijk verfrissende duik in de hitte van vandaag.

1000033993

Daarna is het alweer tijd om terug naar "beneden" te gaan. Onder aan de berg is een restaurantje waar we rond 15.00 aan het eten zitten. Onze biologische klokken vinden daar wel wat van, desondanks smaakt het prima. Het zorgt er wel voor dat we op de traditionele "avondetenstijd" allemaal nog tjokvol zitten. Dan maar vast wat restjes opmaken: appels, chips en koekjes. Werkt prima.

Inmiddels is het dan echt wel tijd om over vertrek na te denken. Nog 1 keer wassen (deze wasmachine heeft een droogfunctie dus we krijgen alles op tijd droog) en alvast beginnen met wat dingen uitzoeken en inpakken. Morgen hebben we nog een volle dag in Cluj voor we om 18.35 weer in de Dacia stappen.

1. Ineke:
    23 juli 2024
    Of je nou heel graag wil of nit.
    Iedereen móet hier wel off the grid!
  2. Lisette Pothoven:
    25 juli 2024
    Een beetje jaloersmakend is het wel, vind ik