Altijd weer die Murphy
Het is 4 dagen voor vertrek. We worden opgeschrikt door een medische situatie in de familie waardoor ik mogelijk snel moet kunnen vertrekken voor een paar dagen. Ok... die dingen zijn qua timing altijd beroerd maar Murphy neemt z'n rol wel héél serieus zo. Ineens is die zorgvuldige/neurotische (doorhalen wat niet van toepassing is) voorbereiding onze redding. Want in een uur tijd kan ik alle laatste spullen voor de treinreis inpakken, zodat áls ik onverhoopt weg moet we dáár niet meer over na hoeven te denken. Wat er nog niet is/nog gekocht moet worden, dat kunnen we vast onderweg wel regelen. Denk ik. Hoop ik. Door deze situatie werd wel nog een langlopend mysterie opgelost. Tijdens de proefinpak van een week eerder is de zwemkleding ingepakt, en die kwam daarna nooit meer boven water. Tot gisteren: gevonden. Een dag voordat ik anders maar nieuwe zwemkleding gekocht had voor iedereen. Elk nadeel hep z'n voordeel en zo. In de loop van de dag blijkt de situatie gelukkig zodanig dat ik ervoor kan kiezen toch thuis te blijven. We belanden dus alsnog 's avonds met een glas wijn op de bank met een halve finale. En nou ja, we zijn in ieder geval vast ingepakt.